Spring naar inhoud

Houtwijk in transitie

Dit initiatief is Haagse Energie Topper 2021

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit initiatief is Haagse Energie Topper 2021.

Korte samenvatting

De woningen in Houtwijk zijn vooral in de jaren 80 gebouwd, conform de isolatienorm van toen. Daardoor is er voor de woningen geen financiële prikkel om te verduurzamen. Terugverdientijden lopen op tot 30-40 jaar. Dit maakt de opgave complexer dan voor woningen uit andere periodes. Bij woningen van voor 1980 is isoleren snel rendabel. Bij woningen van na 1995 is een aanpassing van installatiesvaak afdoende. Wij willen ook voor deze woningen bewijzen dat verduurzamen en van het gas afgaan technisch, financieel en vooral sociaal haalbaar is. Als initiatief ontwikkelen we een collectieve aanpak, verduurzamen we woningen en slaan energie op in en (buurt)batterij en laden er de deelauto's mee.

Gevraagd budget

€ 98000

Wij zoeken hulp uit de wijk voor...

  • Financiën
  • Promotie van ons initiatief
  • Technisch ontwerp maken
  • Technisch realiseren van ons initiatief
  • Vergunning aanvragen

Wij zoeken voor dit initiatief bewoners van woningblokken met het zelfde ontwerp en bouwperiode. Bewoners die graag dit initiatief in hun woningen uitgevoerd zien worden, en hun 'blok'-genoten daar ook bij willen betrekken.

Help ons initiatief!

Geef een suggestie of tip

Bij het geven van tips en suggesties vragen we je om duidelijk en specifiek te zijn. Zo hebben de initiatiefnemers het meeste aan jouw tip of suggestie!

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Er zijn nog geen suggesties of tips gegeven.

Hulp aanbieden

Je bericht wordt rechtstreeks aan de initiatiefnemers verstuurd. Anderen zien jouw bericht niet. Door een bericht te versturen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

Jouw voor- en achternaam

Jouw e-mailadres

Jouw telefoonnummer (niet verplicht)

Waarmee wil je jouw hulp aanbieden?

Login om verder te gaanCancel