Spring naar inhoud

Vruchten Plukken van Lokale Stroom!

Dit initiatief is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit initiatief is niet geselecteerd.

Korte samenvatting

Wij willen meer duurzame energie opwekken in de Vruchtenbuurt. Deze duurzame energie willen wij lokaal in de wijk gebruiken. De opwek en het gebruik moeten daarom op elkaar afgestemd worden in een Smart Grid. Hiervoor willen we weten hoeveel elektriciteit onze buren en het MKB gebruiken en op welk moment. 'Meten is Weten', we vragen de bewoners en het MKB of zij de data van hun slimme meter (privacy-proof) met de coöperatie willen delen zodat we het Smart Grid kunnen simuleren. De deelnemers krijgen een dashboard. Zij hebben daarmee inzicht in hun energieverbruik; kunnen hun energieverbruik vergelijken met anderen op Energy-parties. Energiecoaches helpen hen met energiebesparing.

Gevraagd budget

€ 87783

Wij zoeken hulp uit de wijk voor...

  • Organisatie van ons initiatief
  • Promotie van ons initiatief

Wij geloven in buurtkracht, mond op mondreclame en wederkerigheid door het delen van kennis en ervaring.

Help ons initiatief!

Geef een suggestie of tip

Bij het geven van tips en suggesties vragen we je om duidelijk en specifiek te zijn. Zo hebben de initiatiefnemers het meeste aan jouw tip of suggestie!

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Odiel | 1 oktober 2020 09:03

Hi, goed initiatief!
Zit er in het plan ook een hoofdstukje om de opgewekte energie samen te brengen met het verbruik? Ik ga er van uit dat de duurzame energie van zonnepanelen komt. Doorgaans wordt de meeste energie savonds gebruikt wanneer de zon weg is. Wellicht kunnen de electrische (deel)auto’s gebruikt worden voor de opslag van de groene stroom.

Reageren
Oda | 1 oktober 2020 22:30

Hi Odiel, dat zijn we inderdaad van plan, maar dan in een volgende stap. Eerst moeten we weten hoe groot het verbruik en de opwek zijn en dan gaan we rekenen aan opslag, bijv met huisbatterijen, buurtbatterij en autobatterijen. De elektrische deelauto's staan al bij ons op het parkeerterrein :-)Rutger | 1 oktober 2020 22:55

Probeer met een energieleverancier 'kwartierprijzen' af te spreken zodat je stroom kan afnemen als prijzen laag zijn, en terugleveren als prijzen hoog zijn. Dan ga je echt geld verdienen met het smartgrid. En ook goed voor de belasting van het Stedin net. Iedereen wint :-)!

Reageren
Oda | 1 oktober 2020 23:07

:-) Dat is stap 4: Wij mogen energie leveren aan onze buren. Dat is inderdaad ons plan om te gaan doen we inderdaad doen met variabele prijzen in combinatie met opslag.Herman | 10 oktober 2020 19:45

Vraag het ledenbestand van Warm in de Wijk. Stuur in eerste instantie deze leden het verzoek om deel te nemen aan Vruchten plukken van Lokale Stroom. En vraag vervolgens aan elk van hen om dit initiatief aan anderen bekend te maken.

Reageren


Hulp aanbieden

Je bericht wordt rechtstreeks aan de initiatiefnemers verstuurd. Anderen zien jouw bericht niet. Door een bericht te versturen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

Jouw voor- en achternaam

Jouw e-mailadres

Jouw telefoonnummer (niet verplicht)

Waarmee wil je jouw hulp aanbieden?

Login om verder te gaanCancel